ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС наклав санкції на Дугіна, Газманова, Чичеріну

07.10.2022, 10:52
Фото – agropolit.com
Фото – agropolit.com

Європейський Союз запровадив персональні санкції щодо членів окупаційної влади в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, а також щодо низки російських посадовців, артистів і компаній у зв'язку з ескалацією з боку РФ, зокрема через проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України. 

Відповідне рішення оприлюднили 6 жовтня в офіційному журналі ЄС, повідомляє DW.

Загалом до переліку потрапили 30 фізичних і сім юридичних осіб. Серед них є російський пропагандист та ідеолог “русского мира” Олександр Дугін, а також співаки, які підтримують розв'язану Росією війну проти України: Олег Газманов, Микола Расторгуєв, Юлія Чичеріна. Крім того, тепер у санкційному списку більше співробітників міністерства оборони РФ і очільниця російської Центральної виборчої комісії Елла Памфілова.

Серед російських компаній у списку опинилися завод імені Дегтярьова, який виробляє озброєння для російської армії, машинобудівне конструкторське бюро “Факел”, яке працює над розробленням комплексів С-300, і консорціум “Іркут”, який розробляє бомбардувальники Су-30.

Нагадаємо, 6 жовтня ЄС затвердив восьмий пакет економічних санкцій щодо Росії. Серед іншого він передбачає встановлення граничної ціни на російську нафту, розширення обмежень на імпорт із РФ та експорт туди товарів і послуг.

Євросоюз також повністю заборонив надавати росіянам гаманці криптовалют, рахунки або депозитарні послуги.

Крім того, розширили спектр послуг, які більше не можуть надаватися уряду Росії або юридичним особам у РФ. Зокрема, йдеться про ІТ-консультації, юридичні консультації, архітектурні та інженерні послуги.

Liked the article?
Help us be even more cool!