ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Іспанії закрили справу про екстрадицію проросійського блогера Шарія до України

04.10.2022, 17:00
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Суд в Іспанії закрив справу про екстрадицію проросійського блогера Анатолія Шарія до України, оскільки він залишив територію королівства.

Про це повідомляє російський пропагандистський сайт ТАСС із посиланням на рішення суду.

"Від української влади надійшло повідомлення про можливе перебування розшукуваної особи в Італії", – зазначили в суді.

Так, суд вирішив припинити нинішній судовий розгляд щодо Шарія. Іспанія також постановила повідомити про це рішення Інтерпол, МЗС та мін'юст країни.

Як повідомляв ІМІ, 4 травня в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює в державній зраді.

Шарія з часом передадуть до України, і його притягне до відповідальності український суд. Суд в Іспанії відпустив Шарія під підписку про невиїзд.

Офіс генерального прокурора підтвердив Міністерству юстиції Королівства Іспанія наміри запитувати видавання Анатолія Шарія, якого іспанські правоохоронці затримали 4 травня на підставі раніше спрямованого запиту про його тимчасовий арешт.

Ірина Венедіктова, яка на той момент обіймала посаду генерального прокурора,  закликала громадян утриматися від емоційних висловлювань на адресу Шарія, щоб не завадити його екстрадиції.

СБУ підозрює Анатолія Шарія в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 ("Державна зрада") та ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками").

Liked the article?
Help us be even more cool!