ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Афганістані таліби затримали людей за виконання музики

Таліби спалюють музичні інструменти. Фото – EPA / ВВС
Таліби спалюють музичні інструменти. Фото – EPA / ВВС

В Афганістані поліція моралі Талібану затримала в провінції Балх шістьох людей через виконання музики. Про це повідомляє DW з посиланням на dpa.

Місцевий представник талібів повідомив журналістам, що людей затримали під час сімейної вечірки.

Талібан називає музику формою “корупції”, яка “вводить молодь в оману та руйнує суспільство”. Після захоплення влади в Афганістані таліби заборонили ЗМІ транслювати музику, а нещодавно наказали й власникам весільних залів утримуватися від вмикання музики.

Попри те що після захоплення влади в серпні 2021 року таліби обіцяли правити помірковано, вони запровадили жорсткі обмеження проти жінок і різних меншин у країні.

Як повідомляв ІМІ, екстремістське угруповання “Талібан” захопило владу в Афганістані у 2021 році, після чого проголосили “Ісламський Емірат Афганістан”. Таліби запровадили безліч обмежень для журналістів, жінок, музикантів тощо.

Таліби заявляли про заборону в громадських місцях музики.

У 2021 році таліби убили відомого в Афганістані співака і музиканта Фавада Андараба. У своїх піснях Андараб неодноразово засуджував угруповання “Талібан” і підтримував тих, хто бореться з бойовиками.

Улітку 2023 року в Афганістані таліби спалили музичні інструменти в західній провінції Герат на тисячі доларів, стверджуючи, що музика “спричиняє моральне розбещення”.

Liked the article?
Help us be even more cool!