ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таліби спалили музичні інструменти, оскільки музика "морально розбещує"

Фото – EPA / ВВС
Фото – EPA / ВВС

В Афганістані таліби спалили музичні інструменти в західній провінції Герат на тисячі доларів. Вони стверджують, що музика “спричиняє моральне розбещення”, повідомляє ВВС.

Серед спалених речей були гітари, фісгармонії та таблу (барабан), а також підсилювачі та колонки. Багато з них були вилучені з місць проведення весіль.

Офіційний представник міністерства пороків та доброчесності “Талібану” сказав, що відтворення музики “змусить молодь збитися зі шляху”.

Засновник Національного інституту музики Афганістану Ахмад Сармаст порівняв їхні дії з “культурним геноцидом і музичним вандалізмом”.

“Народ Афганістану був позбавлений свободи творчості... Спалення музичних інструментів у Гераті – це лише маленький приклад культурного геноциду, який відбувається в Афганістані під керівництвом “Талібану”, – сказав Сармаст.

Як пише видання, усі форми музики були заборонені в громадських місцях, телебаченні та радіо, поки Талібан був при владі в Афганістані із середини 90-х до 2001 року.

У наступні два десятиліття музична сфера процвітала, але захоплення влади талібами в серпні 2021 року змусило багатьох музикантів утекти з країни. Повідомляється, що співаки та музиканти, які все ще перебувають у країні, зазнавали побиття та дискримінації.

Як повідомляв ІМІ, екстремістське угруповання “Талібан” захопило владу в Афганістані у 2021 році, після чого проголосили “Ісламський Емірат Афганістан”.

Таліби заявляли про заборону в громадських місцях музики.

У 2021 році таліби убили відомого в Афганістані співака і музиканта Фавада Андараба. У своїх піснях Андараб неодноразово засуджував угруповання “Талібан” і підтримував тих, хто бореться з бойовиками.

Liked the article?
Help us be even more cool!