ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Українська правда" публічно звертається до СБУ через фейкові публікації від її імені

10.04.2023, 20:33
Фото – pravda.com.ua
Фото – pravda.com.ua

"Українська правда" публічно звертається до Служби безпеки України з проханням вжити заходів через поширення невідомими на фейковому сайті вигаданої колонки журналіста, військового Павла Казаріна.

Про це повідомила головна редакторка УП Севгіль Мусаєва

"Ми вважаємо, що це російське ІПСО направлене на дискредитацію армії та підрив довіри до керівництва України – як військового, так і політичного", – йдеться в заяві Мусаєвої.

Як повідомляв ІМІ, у мережі з'явився фейковий сайт, який імітує сайт онлайн-видання "Українська правда". За інформацією сервісу перевірки доменів whois, фейковий сайт із доменом pravda-ua.com зареєстрували лише 12 лютого 2023 року через американську компанію. Сайт містить кілька сторінок та імітує інтерфейс, лого УП. Журналіст Павло Казарін наголосив, що всі свої тексти дублює у своїх соцмережах. 

У березні 2023 року редакція РБК-Україна звернулася до кіберполіції через підробку їхнього сайту та фейковий матеріал із критикою Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

У вересні 2022 року невідомі створили копію тернопільського інтернет-ресурсу "Погляд" та його фейсбук-сторінки. А в місті Снігурівка Миколаївської області, яке з березня до листопада перебувало під російською окупацією, загарбники поширювали клон відомої в регіоні газети "Рідне Прибужжя". Росіяни використали стилістику, шрифт та назву Миколаївської обласної газети, переклавши її російською мовою – "Родное Прибужье". 

У червні 2022 року видання РБК-Україна повідомляло, що зловмисники від імені редакції через соціальні мережі рекламували соцопитування, до якого редакція не має жодного стосунку. Тоді видання звернулося до Національної поліції, Служби безпеки України й Міністерства цифрової трансформації щодо цього питання.

Liked the article?
Help us be even more cool!