ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомі створили клон тернопільського сайту "Погляд"

23.06.2022, 16:10

Копію тернопільського інтернет-ресурсу “Погляд” та його фейсбук-сторінки днями створили невідомі. Про це повідомляє головна редакторка сайту Надія Греса. 

“Друзі, допоможіть. …Створили фейкову сторінку “Погляду” та ще й  запустили клон сайту, щоб поширювати фейкові новини. У коментарях – посилання на сторінку та публікацію, яку запустили в рекламу. Поскаржтеся, будь ласка”, – написала Греса у фейсбуці.

Як повідомляє представниця ІМІ у Тернопільській області, наразі колеги вже кілька годин надсилають скарги, однак фейсбук-сторінка досі діє.

На ній вказано, що створили її 20 червня. Жодних дописів-новин там наразі немає. Однак від її імені запустили фейсбук-рекламу із матеріалом сайту – про новопризначеного керівника Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільський області.

Як зазначає представниця ІМІ, що ж до самого сайту, то доменне ім’я різниться однією літерою – замість poGlyad.te.ua, як в оригіналі, вказано poHlyad.te.ua. У новинній стрічці, на перший погляд, навіть є матеріали, та лише за 15-17 червня. Після цього там – пусто. Однак якщо зайти на ці новини, то вони ведуть на аналогічні, але на оригінальному ресурсі. Зрештою, будь-яка дія на фейковому сайті веде на оригінальний ресурс. Тобто, клон “Погляду” має лише один-єдиний матеріал – із критикою вищезгаданого чиновника.

Як розповіла представниці ІМІ Надія Греса, вона вже звернулася щодо інциденту до Служби безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!