ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українська фотожурналістка Юлія Кочетова стала однією з переможців фотопремії World Press Photo

03.04.2024, 13:00
Ганна Чабарай
Юлія Кочетова стала однією з переможців регіонального етапу міжнародної фотопремії World Press Photo. Фото – фейсбук Юлії Кочетової
Юлія Кочетова стала однією з переможців регіонального етапу міжнародної фотопремії World Press Photo. Фото – фейсбук Юлії Кочетової

Українська фотожурналістка Юлія Кочетова стала однією з переможців регіонального етапу міжнародної фотопремії World Press Photo. Про це повідомляється на сайті премії.

Перемогу здобув фотопроєкт Юлії “Війна – особиста” (War is personal).

“Цей проєкт поєднує фотографічні зображення з поезією, аудіокліпами та музикою. Мультидисциплінарна презентація фотографки ґрунтується на її суб'єктивному досвіді й водночас дозволяє їй вкласти більше емоцій та символізму, ніж фотографії можуть передати самі по собі. В цілому проєкт пропонує особливий, особистий погляд на, на жаль, надто знайомі образи війни”, – йдеться на сайті WPP.

Юлія Кочетова стала однією з переможців регіонального етапу міжнародної фотопремії World Press Photo. Фото – фейсбук Юлії Кочетової

Юлія Кочетова – українська фотожурналістка, яка спеціалізується на соціальній документальній фотографії. Висвітлювала окупацію Криму та війну на Донбасі з 2014 року, публікувалася в багатьох міжнародних медіа: BBC Online, The Guardian, The Telegraph, The Huffington Post, The National Geographic та інших. 

Після 24 лютого 2022 року повернулася до активного висвітлення наслідків війни. Знімала Київ, однією з перших приїздила на місця обстрілів житлових будинків. Фільмувала Одесу, евакуацію з Ірпеня, наслідки окупації Бучі та сіл київської області, роботу рятувальників у Харкові. Документувала роботу парамедиків на лінії фронту.

Упродовж двох років повномасштабного вторгнення Росії продовжує фотографувати війну та її наслідки.

Нагадаємо, 2023 року український фотожурналіст Євген Малолєтка став одним з переможців регіонального етапу найпрестижнішої міжнародної фотопремії World Press Photo. Він переміг з фоторепортажем “Облога Маріуполя”. 

Також фото Євгена Малолєтки “Авіаудар по пологовому будинку Маріуполя” визнали світлиною року за версією World Press Photo. На світлині – чоловіки, що несуть на ношах поранену вагітну Ірину Калініну з пологового будинку після російського авіаудару 9 березня 2022 року. Пізніше стало відомо, що дитина народилася мертвою, а сама Ірина померла після пологів.

Liked the article?
Help us be even more cool!