ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна від 15 лютого зазнала понад 3 000 DDoS-атак – Держспецзв'язку

16.03.2022, 16:14
Фото – blog.lumen.com
Фото – blog.lumen.com

Критична інформаційна інфраструктура України від 15 лютого зазнала понад 3 000 DDoS-атак. Хакери насамперед атакують фінансову, державну та телекомунікаційну інфраструктуру.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Як зазначає Держспецзв'язку, інтенсивність DDoS-атак на критичну інформаційну інфраструктуру країни не знижується з 15 лютого. За цей час уже було вчинено понад 3 000 таких атак. Рекордом стали 275 DDoS-атак на день. Найпотужніші у своєму піку перевищували 100 Gbps.

Найпопулярнішими видами атак залишаються фішингові розсилання, розповсюдження шкідливого програмного забезпечення та DDoS-атаки. 

Так, 15 березня в Україні було виявлене нове зловмисне програмне забезпечення – вірус-вейпер CaddyWiper.

“Хакери насамперед атакують фінансову, державну та телекомунікаційну інфраструктуру. Попри це всі сервіси працюють і доступні для користувачів. Провайдери та оператори справляються з кібератаками на свої мережі. Більшість проблем у роботі мереж пов'язана з фізичними пошкодженнями, які також вдається швидко усувати”, – зазначив заступник голови Держспецзв'язку з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Віктор Жора. 

Також він нагадав, що днями мобільні оператори спільно з Держспецзв'язку, Міністерством цифрової трансформації, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, запустили національний роумінг. Завдяки цьому українці можуть залишатися на звʼязку, навіть якщо мережа їхніх операторів тимчасово не працює через бойові дії або пошкодження.

Liked the article?
Help us be even more cool!