ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

25.05.2021, 10:34
Фото – pic2.me
Фото – pic2.me

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 00:00 26 травня. 

Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 25 травня, повідомляє Укрінформ із посиланням на телеграм прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

“З 00 год. 00 хв 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Щойно на позачерговому засіданні уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП “Украерорух” вжити для цього необхідних заходів”, – написав прем'єр.

За його словами, крім того, українським авіакомпаніям та літакам заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. Держприкордонслужба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують з або до Білорусі в митних пунктах аеропортів.

“Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів”, – підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв ІМІ, Романа Протасевича затримали 23 травня. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські його заарештували. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

Разом із Протасевичем силовики затримали його дівчину Софію Сапегу.

24 травня низка білоруських правозахисних організацій визнала затриманого 23 травня в аеропорту Мінська журналіста Романа Протасевича політв'язнем.

ЄС та США засудили затримання Романа Протасевича.

Увечері 24 травня один з провладних білоруських телеграм-каналів опублікував відео з Романом Протасевичем. На відео Протасевич каже, що в нього немає проблем зі здоров'ям, з ним поводяться коректно. Зараз він дає свідчення і співпрацює зі слідством.

Liked the article?
Help us be even more cool!