ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Угорщина заборонила підліткам відвідувати фотовиставку з фото ЛГБТК-спільноти

Фото – Szigetvary Zsolt / MTI via AP
Фото – Szigetvary Zsolt / MTI via AP

Уряд Угорщини заборонив особам, молодшим за 18 років, відвідувати цьогорічну виставку World Press Photo в Будапешті через фотографії з літніми філіппінцями з ЛГБТК+-спільноти, повідомляє AP.

Як пише видання, престижну всесвітню фотовиставку, яка демонструється в Національному музеї Угорщини в Будапешті, щороку відвідує понад 4 мільйони відвідувачів з усього світу. Її місія полягає у візуальному висвітленні важливих подій для світової аудиторії.

Однак серія з п’яти фотографій філіппінської фотожурналістки Ханни Реєс Моралес змусила ультраправого угорського законодавця подати скаргу до міністерства культури країни, яке встановило, що вони порушують закон Угорщини про заборону демонструвати контент ЛГБТК+ неповнолітнім.

Тепер навіть за згодою батьків на виставку більше не допускаються особи до 18 років.

На фотографіях, які документують спільноту літніх ЛГБТК+-людей на Філіппінах, що десятиліттями живуть в одному домі та піклуються одне про одного, коли старіють, зображено деяких членів спільноти, одягнених у жіночий одяг та з макіяжем.

Виконавча директорка World Press Photo Джумана Ель Зейн Хурі назвала тривожним той факт, що серія фотографій, “яка є настільки позитивною і інклюзивною”, стала мішенню для уряду Угорщини. За її словами, це перший випадок, коли одна з виставок зазнала цензури в Європі.

Як повідомляв ІМІ, 15 червня 2021 року парламент Угорщини ухвалив закон, що забороняє поширення в школах матеріалів, які, як вважається, пропагують гомосексуальність і зміну статі. 

А вже 8 серпня 2021 року Угорщина наказала магазинам продавати дитячі книжки, які, як вважається, пропагують гомосексуальність, в закритій упаковці.

У липні 2023 року уряд Угорщини оштрафував місцеву книгарню Lira Konyv за графічний роман на тему ЛГБТК, заявивши, що та порушила закон, який забороняє показувати гомосексуальність дітям.

Liked the article?
Help us be even more cool!