ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Угорщина обмежила продаж дитячих книг на тему ЛГБТ

09.08.2021, 12:47
Фото - GERGELY BESENYEI / AFP
Фото - GERGELY BESENYEI / AFP

Угорщина наказала магазинам продавати дитячі книги, які, як вважається, пропагують гомосексуальність, в закритій упаковці.

Про це йдеться у виданому 6 серпня указі, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

В указ також були включені книги, що пропагують зміну статі і містять “явне” зображення сексуальності. Їх слід продавати відокремлено і не можна продавати у межах 200 метрів від школи або церкви.

У червні в Угорщині схвалили закон, що забороняє використання матеріалів, які вважаються пропагандою гомосексуалізму та зміни статі в школах. Новий указ є першим з серії директив, які роз'яснюють наслідки прийнятого закону.

Європейська комісія почала процедуру проти націоналістичного уряду Орбана через цей закон, заявивши, що він є дискримінаційним і суперечить європейським цінностям толерантності та свободи особистості.

Уряд Орбана заявляє, що новий закон покликаний захистити дітей і надати батькам право займатись їх освітою в питаннях сексуальності.

Як повідомляв ІМІ, 15 червня парламент Угорщини ухвалив закон, що забороняє поширення в школах матеріалів, які, як вважається, пропагують гомосексуальність і зміну статі. Рішення було ухвалене на тлі різкої критики з боку правозахисних груп і опозиційних партій.

Міністр із питань європейських справ Франції Клемен Бон заявив, що очікує санкцій щодо Угорщини через закон, спрямований проти ЛГБТ.

Угорщина відхилила заклик Європейської комісії та багатьох парламентарів ЄС відмовитися від нового закону, що забороняє школам використовувати матеріали, які "пропагують гомосексуальність". 

У березні 2021 року Європарламент оголосив весь Європейський Союз “зоною свободи для ЛГБТ”. Символічна резолюція була ухвалена у відповідь на те, що місцева влада в Польщі стала називати свої території “зонами, вільними від ідеології ЛГБТ”.

Liked the article?
Help us be even more cool!