ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Учасник нападу на журналістів Євген Мецгер може стати заступником міністра економіки – "Схеми"

07.04.2022, 11:24
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Заступником міністра економіки України може бути призначений Євген Мецгер – колишній голова правління державного Укрексімбанку, фігурант розслідування "Схем", обвинувачений у кримінальній справі про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, повідомляють журналісти Радіо Свобода.

Відповідну пропозицію на ім’я прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 5 квітня внесла перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко. Лист за її підписом є в розпорядженні журналістів "Схем" (Радіо Свобода). 

"Міністерство економіки України вносить пропозицію щодо призначення Мецгера Євгена Володимировича на посаду заступника Міністра економіки України", – йдеться в листі за підписом Юлії Свириденко. Також ще очікують коментар від Юлії Свириденко із запитаннями щодо її ініціативи призначити своїм заступником Євгена Мецгера.

Журналісти Радіо Свобода звернулися по коментар до прем’єр-міністра Шмигаля та отримали відповідь: "Прем'єр-міністр також не проводив співбесіди з вказаною особою". 

Як повідомляв ІМІ, 11 жовтня 2021 року Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для відстороненого голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера у вигляді нічного домашнього арешту. Такий самий запобіжний захід суд обрав директору департаменту інформаційної політики Укрексімбанку Володимиру Пікалову.

8 жовтня правоохоронці повідомили працівнику охорони Укрексімбанку про підозру в перешкоджанні роботі журналістів програми "Схеми" та умисному вчиненні насильницьких дій.

8 жовтня Євгену Мецгеру повідомили про нову підозру в межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми". Йому інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне утримання людей (чч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146  КК України).

4 жовтня 2021 року в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу "Схем" під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті. Мецгер наказав відібрати камери в журналістів, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальше знімання. Крім того, журналістів незаконно утримували в приміщенні кабінету, не дозволяючи його залишити.

Liked the article?
Help us be even more cool!