ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Єврокомісії підтримали рішення Twitter щодо маркування твітів Трампа

11.06.2020, 12:15
Фото - sjevercg.me
Фото - sjevercg.me

Віцепрезидентка Єврокомісії з цінностей та транспарентності Вера Юрова вважає правильним рішення соціальної мережі Twitter не видаляти спірні твіти президента США Дональда Трампа, а натомість позначати їх як недостовірні. 

Про це Юрова заявила 10 червня, представляючи у Брюсселі разом з Верховним представником ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем заходи з посилення боротьби з дезінформацією, повідомляє DW.

“Twitter не видалив жодного повідомлення пана президента Трампа. Він лише додав (до них - ред.) факти. І це те, що я називаю плюралізмом”, - зауважила Юрова. 

За її словами, у Євросоюзі в боротьбі з фейками не збираються змушувати замовчати будь-кого, але підтримують можливість супроводжувати будь-яку заяву, передусім політиків, фактами. Тоді у людей буде можливість подивитися на питання під іншим кутом. 

“Факти - це одне, думки - це інша справа. Думки є вільними, але факти залишаються фактами”, - додав Жозеп Боррель.

Як повідомляв ІМІ, 27 травня соціальна мережа Twitter поставила маркування на твіти президента США Дональда Трампа, що попереджає користувачів про можливі фейки в його повідомленнях. Зокрема, маркування з’явилося у твітах Трампа, які стосувалися можливих фальсифікацій під час голосування на виборах поштою. 

У відповідь Трамп звинуватив Twitter у втручанні у вибори в США та пригрозив соцмережам жорстким регулюванням або закриттям.

28 травня Дональд Трамп підписав указ щодо компаній соціальних мереж. Указ Трампа покликаний чинити тиск на регуляторів, включно з Федеральною комісією з комунікацій і федеральною торговельною комісією, щоб вони розробили нові правила, які обмежили б імунітет соцмереж від цивільних позовів.

У Twitter назвали указ “реакційним і політизованим підходом до знакового закону”. Facebook і Google також заявили, що указ Трампа може завдати шкоди інтернету і цифровій економіці.

Liked the article?
Help us be even more cool!