ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Верховній Раді розпочали підготовку до слухань "Свобода слова чи свобода брехні: факти чи фейки"

07.10.2020, 14:03
Фото із сайту Главком
Фото із сайту Главком

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова розпочав підготовку до проведення парламентських слухань на тему: “Свобода слова чи свобода брехні: факти чи фейки”, які призначені на 9 грудня.

Про це повідомляється на сайті Комітету свободи слова.

Зокрема, при комітеті розпочала роботу група з питань підготовки до проведення слухань. Співголовами цієї робочої групи обрано члена комітету Олександра Санченка та голову підкомітету з питань права громадян на інформацію Тетяну Цибу.

Комітет запрошує суб’єктів у сфері захисту свободи слова, медіа, інформаційних відносин, зокрема зацікавлені органи державної влади та інститути громадянського суспільства, долучити своїх представників до складу робочої групи комітету “для належної підготовки питань до обговорення експертної спільноти та вироблення на її розгляд проєкту Рекомендацій парламентських слухань”.

Пропозиції щодо учасників робочої групи комітету приймаються до 9 жовтня.

Нагадаємо, 15 вересня Верховна Рада ухвалила проєкт постанови №4071 про проведення 9 грудня парламентських слухань на тему: “Свобода слова чи свобода брехні: факти чи фейки”.

Як повідомляв ІМІ, 6 листопада 2019 року відбулися парламентські слухання “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення”. 

5 грудня 2019 року у Верховній Раді було зареєстровано проєкт постанови №2541 “Про Рекомендації парламентських слухань” на тему “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення”. Також оприлюднено документ із Рекомендаціями парламентських слухань про стан свободи слова. 

14 січня 2020 року Верховна Рада підтримала постанову №2541 “Про Рекомендації парламентських слухань” на тему “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення”. 

У тексті постанови зазначено, що Верховна Рада схвалює рекомендації, підготовлені на парламентських слуханнях про безпеку журналістської діяльності в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!