ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Великій Британії заборонять мізогінний контент в інтернеті

05.07.2023, 18:00

Уряд Великої Британії планує заборонити мізогінний контент у межах боротьби з насильством над жінками й дівчатами. Для цього уряд вносить зміни до закону про безпеку в інтернеті, які зобов’яжуть соцмережі видаляти відповідний контент і блокувати акаунти в разі повторних порушень, повідомляє The Telegraph.

Внесені зміни нададуть регулятору Ofcom повноваження визначати, яких заходів мають вжити соцмережі для “зменшення ризиків заподіяння шкоди жінкам і дівчатам”.

Це може означати, пише видання, що з компаній, яким не вдалося вчасно видалити шкідливий мізогінний контент і захистити жінок шляхом блокування неодноразових порушників, буде стягнуто штраф сумою до 10% їхнього глобального прибутку. Керівникам цих компаній також загрожуватиме ув’язнення на термін до двох років за систематичне невиконання обов’язку захищати жінок в інтернеті.

Ця зміна є частиною низки заходів із запровадження суворіших законів, які стали результатом кампанії, очоленої колишньою міністеркою культури, баронесою Морґан, і підтриманої керівництвом партії торі та єпископами Англійської церкви. 

За словами баронеси, новий закон охоплюватиме все: від мізогінних образ, погроз зґвалтуванням і спроб витіснити жінок з онлайн-простору до “порнопомсти”, коли насильники публікують інтимні фото жінок без їхньої згоди.

Коли новий закон буде схвалено королем, Ofcom передусім зобов’яже соцмережі провести оцінювання ризиків.

Один з факторів ризику, на які їм потрібно буде звернути увагу, полягає в тому, скільки жінок користується їхніми платформами, адже дослідження, проведене регулятором, показало, що в жінок більше шансів стати жертвою дискримінації, ненависницького контенту чи тролінгу.

За даними дослідження Ofcom, серед кожних п’яти жінок у Британії більш ніж дві (43%) відчували занепокоєння через шкідливий контент, нещодавно побачений у мережі; натомість серед чоловіків цей показник становив усього третину (33%) вибірки. 

Також закон передбачає, що платформи-соцмережі пропонуватимуть користувачам вибіркові функції, які дозволять жінкам фільтрувати мізогінний контент.

Уряд посилює цю вимогу новою зміною в законі, яка вимагає, щоб соцмережі самі уточнювали в користувачів, чи хочуть вони ввімкнути цю функцію для себе.

Liked the article?
Help us be even more cool!