ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У "Суспільне Черкаси" з’явилися гіперлокальні кореспонденти

05.01.2024, 15:07
Єлєна Щепак

"Суспільне Черкаси" розпочало співпрацю з гіперлокальними кореспондентами в трьох містах області. Про це медіа повідомило на своєму сайті.

У Каневі до команди Суспільного долучився Роман Назаренко, у Золотоноші – Віта Кавун, в Умані – Людмила Трум. Вони готуватимуть сюжети зі своїх громад.

Роман Назаренко за фахом режисер документального кіно: до 2020 року знімав у Сєвєродонецьку, Лисичанську і Рубіжному. У Каневі він створив медіаплатформу й викладав у коледжі культури і мистецтв. Віта Кавун має досвід роботи в районній газеті Золотоніщини. Людмила Трум за освітою логопед-дефектолог і має кваліфікацію викладача університетів та вищих навчальних закладів. Під час навчання вела програму про життя студентів, спробувала себе в ролі журналістки уманської телекомпанії. Спочатку  працювала редакторкою, потім опанувала ще й навички відеооператора та монтажера.

Щоб розбудувати мережу гіперлокальних кореспондентів, команда Суспільного їздила в громади познайомитися з активними жителями й запропонувати взяти участь у навчанні мультимедійної журналістики. Кращі учасники навчання отримали можливість стати кореспондентами кількох філій Суспільного. Загалом участь у проєкті взяли п’ять регіонів: Черкащина, Рівненщина, Одещина, Полтавщина та Дніпропетровщина. 

Суспільне отримало 250 заявок від людей, які хотіли б долучитися до команди. Черкащани виявилися найактивнішими – звідси надійшли аж 72 заявки. У навчанні взяли участь 10 черкащан.

Учасники вчили стандарти журналістики, як шукати теми й створювати сюжети, а також боротися з дезінформацією. Фінальним завданням під час навчання стало створення власного сюжету. Гіперлокальні кореспонденти приїдуть до Черкас, щоб познайомитися з колективом і підрозділами, з якими працюватимуть, а потім повернуться до своїх громад. Вони готуватимуть матеріали для різних платформ Суспільного.

Liked the article?
Help us be even more cool!