ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У столиці вшанували пам’ять журналіста Василя Сергієнка

23.04.2021, 16:01
Фото – Євген Котенко / Укрінформ
Фото – Євген Котенко / Укрінформ

У Києві вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні, журналіста Василя Сергієнка, повідомляє Укрінформ.

Захід відбувся біля храму архістратига Михаїла та українських новомучеників, що на алеї Героїв Небесної сотні. Участь у ньому взяли близько 20 осіб.

Перед Дзвоном гідності встановили портрет Сергієнка, у якого сьогодні день народження. Небайдужі люди принесли сюди квіти – білого і червоного кольорів. Серед них були й учасники Майдану.

Присутні під час виступів згадали обставини загибелі Сергієнка, події періоду Революції гідності.

Директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло акцентував на необхідності згадувати наших героїв.

“Сьогоднішня традиція – вона дуже проста... І хоча все менше людей приходить сюди, на алею, але долі Героїв Небесної сотні повинні бути актуальними. Сьогодні згадуємо Василя Сергієнка, схиляємо свої голови, говоримо: “Світла пам'ять”, – сказав Пошивайло.

Під час церемонії присутні дзвонили у Дзвін гідності на вшанування пам'яті Сергієнка.

Цей захід відбувся в межах проєкту “День народження Героя”, що стосується вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні, від Музею Майдану.

Згідно з проєктом, у день народження Героя Небесної Сотні щоразу перед Дзвоном гідності з’являтиметься його портрет, лунатиме пам’ятний дзвін тощо.

Самі портрети героїв і квіти встановлюватимуть співробітники Національного музею Революції гідності. Вшанування героїв у їхні дні народження проходить щомісяця за участю рідних, друзів, учасників Революції гідності, волонтерів та громадськості.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня 2014 року журналіст і громадський активіст Василь Сергієнко був викрадений у місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим у лісі в Корсунь-Шевченківському районі.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден з них під час судового засідання обвинувачення не визнав. Упродовж останніх двох років суди випустили під домашній арешт усіх.

8 січня 2020 року Городищенський районний суд Черкаської області повторно відпустив з-під варти під цілодобовий домашній арешт Вадима Мельника, обвинувачуваного в організації вбивства активіста й журналіста Василя Сергієнка.

3 грудня 2020 року Городищенський районний суд Черкаської області відпустив з Черкаського СІЗО підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка Володимира Воронкова.

2 лютого 2021 року Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно одного з обвинувачених у викраденні та вбивстві активіста й учасника Самооборони Євромайдану Черкаської області, журналіста Василя Сергієнка. Обвинуваченому інкримінують ч. 1 ст. 255 КК України (участь у злочинній організації).

Liked the article?
Help us be even more cool!