ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з фігурантів справи про вбивство журналіста Сергієнка

02.02.2021, 10:22

Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно одного з обвинувачених у викраденні та вбивстві активіста й учасника Самооборони Євромайдану Черкаської області, журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Обвинуваченому інкримінують ч. 1 ст. 255 КК України (участь у злочинній організації).

“За даними слідства, обвинувачений у складі злочинного угруповання вчинив викрадення, катування та подальше вбивство журналіста Василя Сергієнка – одного з лідерів Євромайдану в Корсуні-Шевченківському. 4 квітня 2014 року активіста викрали з двору власного будинку, а наступного дня його тіло знайшли в лісі зі слідами тортур”, – йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора зазначили, що наразі обвинувачений разом зі ще п’ятьма особами вже перебуває на лаві підсудних за звинуваченням у викраденні, катуванні та вбивстві журналіста, двоє осіб – у розшуку.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні проводили слідчі Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня 2014 року журналіст і громадський активіст Василь Сергієнко був викрадений у місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим у лісі в Корсунь-Шевченківському районі.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав. Упродовж останніх двох років суди випустили під домашній арешт усіх.

8 січня 2020 року Городищенський районний суд Черкаської області повторно відпустив з-під варти під цілодобовий домашній арешт Вадима Мельника, обвинувачуваного в організації вбивства активіста й журналіста Василя Сергієнка.

3 грудня 2020 року Городищенський районний суд Черкаської області відпустив з Черкаського СІЗО підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка Володимира Воронкова.

Liked the article?
Help us be even more cool!