ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США заблокують можливість завантажувати TikTok і WeChat – ЗМІ

18.09.2020, 16:33
Фото – innovation-village.com
Фото – innovation-village.com

Міністерство торгівлі США заявило, що 18 вересня видасть наказ, який із 20 вересня унеможливить завантажувати в Сполучених Штатах китайський додаток для обміну повідомленнями WeChat і застосунок для обміну відео TikTok.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на Reuters.

Джерела Reuters у відомстві розповіли на умовах анонімності, що TikTok і WeChat “позбавлять платформи” в США, магазини застосунків Apple і Google не зможуть пропонувати додатки для звантаження на будь-якій платформі, що може бути доступною в США.

Влада не намагатиметься змусити користувачів видалити вже встановлені на їхніх гаджетах застосунки, проте відсутність можливості оновлень ускладнюватиме користування ними.

“Користувачі зіткнуться із затримуванням і збоями в роботі. Месенджер можна буде використовувати, але він уже не буде таким ефективним”, – пояснив один зі співрозмовників.

Блокування TikTok можуть скасувати ще до набрання чинності наказу, але в разі, якщо сервіс домовиться з американською владою, пише видання.

Як повідомляв ІМІ, американська корпорація Oracle Corp. виграла тендер на купівлю операцій TikTok у США, повідомило The Wall Street Journal з посиланням на обізнане джерело.

6 серпня президент США Дональд Трамп підписав указ, який зобов’язує американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією ByteDance, яка є власником додатків TikTok та WeChat.

24 серпня власники застосунку TikTok подали позов щодо указу президента США Дональда Трампа, яким оскаржують обмежувальні заходи американського уряду. 

У серпні Трамп заявив, що американська компанія повинна купити американську гілку TikTok до 15 вересня, інакше соціальна мережа не зможе працювати на території США. Американська компанія Microsoft підтвердила плани щодо купівлі китайської соціальної мережі TikTok, зазначивши, що перемовини щодо угоди повинні бути завершені до 15 вересня.

Влада США вважає, що TikTok може передавати конфіденційні дані американців владі Китаю.

Liked the article?
Help us be even more cool!