ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США помер засновник Human Rights Watch

28.05.2019, 15:12
Фото – скріншот з відеоNYU School of Law

У США помер видавець та засновник правозахисної організації Human Rights Watch Роберт Бернштейн. Про це повідомив його син Пітер, інформує Громадське з посиланням на The New York Times.

За його словами, Роберт Бернштейн помер у шпиталі.

Бернштейнові було 96 років. За свого життя він перетворив видавництво Random House на міжнародний видавничий гігант. З 1966 до 1990 року, коли Берштейн очолював видавництво, Random House надрукував, зокрема, твори радянських дисидентів Андрія Сахарова, Олени Боннер і Аркадія Шевченка та чеського письменника-революціонера Вацлава Ґавела, який згодом став президентом Чехословаччини.

У 1978 році Бернштейн після візиту до СРСР заснував правозахисну організацію Helsinki Watch, яка перевіряла виконання з боку Радянського Союзу зобов'язань у межах Гельсінкських угод.

У 1988 році в результаті злиття Helsinki Watch з кількома іншими регіональними правозахисними організаціями утворилася Human Rights Watch.

Як нагадує видання, в січні 2019 року Human Rights Watch оприлюднила щорічну доповідь щодо ситуації з правами людини в Україні. За висновками організації, у сфері захисту прав людини Україна рухається назад.

Liked the article?
Help us be even more cool!