ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії за рекламу на ресурсах "іноагентів" штрафуватимуть та ув’язнюватимуть

Держдума РФ ухвалила закон про заборону розміщувати рекламу на ресурсах “іноземних агентів” (на їхніх сайтах, соцмережах, блогах). Тепер громадяни Росії та російські компанії незалежно від форм власності будуть оштрафовані в разі розміщення реклами на таких платформах, повідомляє “Медуза”.

Розмір штрафу до 50 тисяч рублів для фізичних осіб та до 500 тисяч для юросіб. За неодноразове порушення законодавства про “іноагентів” передбачено покарання до двох років позбавлення волі.

Закон також передбачає заборону “іноагентам” рекламуватися в медіа та інтернеті.

Інше російське видання РБК з посиланням на джерела повідомляє, що рекламні агенції почнуть вносити до договорів умови про одностороннє розірвання контрактів у разі оголошення поширювача реклами “іноземним агентом”. 

Одразу після ухвалення закону російська медійниця Катерина Гордєєва, яка визнана мін'юстом РФ “іноагентом”, оголосила про призупинення свого проєкту “Скажи Гордеевой”.

“У зв'язку з ухваленням закону про заборону реклами в іноагентів ми більше не зможемо працювати як раніше”, – написала Гордєєва.

Вона додала, що команда проєкту продовжить шукати вихід із ситуації, яка склалася, і опублікує вже відзняті випуски.

Як повідомляв ІМІ, в Росії 1 грудня 2022 року набрав чинності закон “Про контроль за діяльністю осіб, які перебувають під іноземним впливом”, який дозволяє масово оголошувати людей “іноагентами”. Зокрема, серед російських медійників “іноагентами” визнані журналісти видання “Проект”, російський медійник Дмитро Муратов. Також визнані “іноагентами” журналіст і відеоблогер Юрій Дудь, політологиня і публіцистка Катерина Шульман, карикатурист Сергій Йолкін, який співпрацює з Радіо Свобода, засновник і шеф-редактор The Insider Роман Доброхотов.

Liked the article?
Help us be even more cool!