ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Дудь та ще вісім осіб визнані в росії “іноагентами”

16.04.2022, 08:00
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Міністерство юстиції росії 15 квітня додав до реєстру ЗМІ – "іноземних агентів" ще дев’ятьох осіб, повідомляє Радіо Свобода.

Серед них – журналіст і відеоблогер Юрій Дудь, політологиня і публіцистка Катерина Шульман, карикатурист Сергій Йолкін, який співпрацює з Радіо Свобода, засновник і шеф-редактор The Insider Роман Доброхотов.

До реєстру також внесено журналіста Карена Шаіняна, керівницю психологічної служби російської ЛГБТ-мережі Марію Сабунаєву, феміністку та ЛГБТ-активістку Регіну Дзугкоєву, а також журналістів Олексія Семенова і Кирила Кругликова, які співпрацюють із проєктом Радіо Свобода "Север.Реалии".

Як пише видання, тепер у списку ЗМІ-"іноагентів" у Росії вже 142 позиції. Про причини внесення до списку мін’юст росії, як завжди, не повідомив.

Катерина Шульман виїхала з росії до Німеччини. Вона розповіла, що в Берліні вона, як стипендіатка фонду імені Роберта Боша, планує провести рік. Карикатурист Сергій Йолкін також кілька днів тому виїхав із росії.

Карен Шаінян останнім часом знімав інтерв’ю в Єревані. Роман Доброхотов також не живе у країні з вересня 2021 року.

Інформація про те, що Юрій Дудь теж залишив росію, з’являлася в ЗМІ неодноразово, але сам він її ніколи не підтверджував.

Внесення до реєстру накладає на людину низку вимог, зокрема про фінансову звітність, а також обов’язок маркувати всі свої дописи в соцмережах спеціальним дисклеймером. За порушення загрожує адміністративна, а згодом і кримінальна відповідальність.

Liked the article?
Help us be even more cool!