ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У росії підтвердили смерть нардепа-зрадника Ковальова

29.08.2022, 17:33
Фото – фейсбук Олексія Ковальова / Суспільне
Фото – фейсбук Олексія Ковальова / Суспільне

Слідчий комітет росії підтвердив смерть підозрюваного в державній зраді народного депутата Олексія Ковальова. Про це повідомляється в телеграм-каналі слідкому рф.

За попередніми даними відомства, Ковальов помер унаслідок отриманого вогнепального поранення. Напад скоєно за місцем його проживання 28 серпня. Жертвою також стала дівчина, яка проживала разом із загиблим.

Слідчий комітет росії обіцяє встановити осіб, які причетні до збройного нападу.

Нагадаємо, інформація про вбивство Олексія Ковальова з'явилась у телеграм-каналах увечері 28 серпня. Про його вбивство повідомив і радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань. “З’явилась інформація, що в Залізному Порту вбито екснардепа-зрадника Олексія Ковальова. Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого “міністра” повідомляли й пропагандистські ЗМІ, хоча одразу видалили”.

Згодом деякі ЗМІ почали про це повідомляти. Так, херсонське видання “Мост” повідомило з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах, що на Ковальова вчинено замах і він загинув. Також про вбивство Ковальова повідомила УП з посиланням на джерело в “Слузі народу”.

29 серпня голова Олешківської об’єднаної територіальної громади Євген Рищук повідомив проєкту Радіо Свобода “Новини Приазовʼя”, що має підтвердження інформації про смерть підозрюваного в державній зраді депутата Верховної Ради Олексія Ковальова. “Вчора ввечері була інформація, що в його будинку в Голій Пристані (Херсонська область. – Ред.) партизани зарізали його та його співмешканку. Сьогодні зрання мені люди телефонували з Голої Пристані й підтверджують, що він уже неживий. А його співмешканка, за однією інформацією, не вижила, а за іншою – вона в реанімації. Тобто тут немає ще точної інформації. А по ньому вже точно підтверджено”, – сказав Рищук.

Олексій Ковальов зазнав уперше замаху 22 червня на окупованій частині Херсонщини, у місті Гола Пристань: підірвали його машину. Керівник ГУР України Кирило Буданов підтвердив, що щодо Ковальова була вчинена “певна дія”. 30 червня Ковальов уперше зʼявився на відео після замаху, він перебував у лікарні.

На початку липня Ковальова обійняв посаду заступника голови в незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора “уряді Херсонської області”.

6 липня Олексію Ковальову оголосили підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору. Він відзначився тим, що вивозив з Херсонщини продукти до Криму, завозив звідти пально-мастильні матеріали для агресора, віддав для розміщення окупаційних військ санаторій в Голій Пристані. 15 липня Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави та оголошено в розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!