ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії журналістка звільнилася з ТАСС після відмови публікувати її розслідування про Пригожина

15.02.2019, 14:46

Російська журналістка Дар’я Бурлакова повідомила, що інформагентство "ТАСС" відмовилося публікувати її розслідування про харчування в московських школах і садочках, оскільки в тексті згадується Євген Пригожин та його компанія “Комбинат питания “Конкорд”. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на "Медузу".

За словами Бурлакової, після цього вона домовилася про публікацію матеріалу в “Новій газеті”, але керівництво ТАСС запропонувало їй не підписувати текст своїм ім’ям або звільнитися.

“Отримавши від мене відмову спілкуватися мовою ультиматуму і прохання не відволікати незаконними вимогами від роботи, незабаром мені вже в іншому тоні запропонували завершити співпрацю за угодою сторін на умовах, що мені підходять”, – розповіла журналіста та повідомила, що з ТАСС вона звільнилася в січні 2019 року.

Виданню The Guardian журналістка розповіла, що керівництво ТАСС “чітко назвало причину вилучення мого матеріалу з публікації – там були посилання на ділові інтереси Пригожина”.

“Схоже, що керівництво ТАСС не хоче, щоб їхні співробітники писали речі, які неприємні для людей, близьких до влади”, – додала вона.

У редакції ТАСС в інтерв’ю Guardian повідомили, що їхні журналісти не проводять розслідувань: “Наша спеціалізація як інформаційного агентства – новини та суміжні жанри, тому Дар’я, в принципі, не могла працювати над такою темою”, – сказали в ТАСС.

У своєму розслідуванні “Рецепты быстрого обогащения” Бурлакова розповідає про вихід компаній Пригожина на ринок харчування для московських шкіл та дитсадків. Зокрема, батьки розкритикували харчування в закладах – коли дітей годують не власноприготованою їжею, а привезеними напівфабрикатами. Джерело “Нової газети” також розповіло, що структури Пригожина поставляли їжу під час виборів президента в березні 2018 року та для проведення новорічних свят.

За повідомленням ЗМІ, у грудні 2018 року в семи дитячих будинка Москви 127 дітей захворіли на дизентерію. За даними Росспоживнагляду, причиною став неякісний кисломолочний сир. Прес-служба компанії Пригожина підтвердила, що йдеться про підприємство, з яким вони співпрацювали. За словами журналістки, над матеріалом вона почала працювати до спалаху дизентерії.

Liked the article?
Help us be even more cool!