ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному презентували виставку фотографа та бійця полку "Азов" Дмитра Козацького в день його повернення з полону

23.09.2022, 13:26
Виставка фоторобіт бійця полку "Азов" Дмитра Козацького в Рівному. Фото – Суспільне
Виставка фоторобіт бійця полку "Азов" Дмитра Козацького в Рівному. Фото – Суспільне

У Рівненському інституті післядипломної освіти 22 вересня відкрили виставку фоторобіт бійця полку "Азов" Дмитра Козацького з позивним Орест, повідомляє Суспільне.

Світлини Дмитро Козацький зробив, перебуваючи в оточенні на заводі "Азовсталь" у Маріуполі. Дмитро народився на Житомирщині, а з Рівненщиною його пов'язує те, що він студент Острозької академії.

Це не прем'єрна презентація його світлин з підземелля "Азовсталі", зазначив куратор виставки, рівненський фотомитець Олександр Харват. Їх уже виставляли в Рівному, Дубні, Житомирі. Бачили виставку і на Кіпрі.

"Я був вражений, не думав, що кіпріоти, – бо ми знаємо зі ЗМІ, що їхня влада не дуже підтримує санкції проти РФ, – але вони були вражені цими світлинами. Кажуть, аж сльози наверталися, я бачив реакцію громадян Кіпру. Тепер презентуємо тут, в інституті, потім виставка поїде в Острозьку академію. Я вважаю, що ці світлини – і Дмитра, і інші про війну – мають бути постійно в інформаційному просторі", – каже Олександр Харват.

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Дмитро Козицький є одним зі звільнених з полону захисників Маріуполя.

У вересні Дмитро Козацький (Орест), ще перебуваючи в полоні, здобув перше та третє місця на International Photography Awards за серію фото "Світло переможе" з "Азовсталі".

Liked the article?
Help us be even more cool!