ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захисник Маріуполя Дмитро Козацький переміг на міжнародному фотоконкурсі зі світлинами з "Азовсталі"

19.09.2022, 11:52
Фото – Дмитро Козацький
Фото – Дмитро Козацький

Захисник Маріуполя і фотограф полку "Азов" Дмитро Козацький (Орест), який зараз перебуває в полоні, здобув перше та третє місця на International Photography Awards за серію фото "Світло переможе" з "Азовсталі".

Про це йдеться на сайті конкурсу, повідомляє Еспресо.

Дмитро Козацький здобув перше місце в категорії "Редакція / Преса / Війна / Конфлікт" і третє – у категорії "Редакція / Преса  / Фоторепортаж / Оповідання".

Також його роботи ввійшли до п'ятірки тих, що обрали журі Сюсінь Чжао та Михайло Заяковський.

"Я думаю, що світ затамував подих, коли росіяни нещадно атакували металургійний комбінат "Азовсталь", останню опору зруйнованого Маріуполя. Це есе вимагало великої мужності, і воно демонструє велику мужність перед обличчям війни", – наголосив Михайло Заяковський.

На сайті премії нагадали, що Дмитро Козацький зробив ці світлини на комбінаті "Азовсталь", який "був опорним пунктом і слугував притулком для тисяч людей, коли Маріуполь блокувала та знищувала російська армія навесні 2022 року".

"Тижнями люди сиділи там навіть без ліків. Хто з цих людей живий, невідомо: усі, включно з фотографом, потрапили в полон. Гуманітарні організації не мають доступу до них. 29 липня 2022 року в Оленівці на підконтрольній Росії території сталася жахлива різанина, вибухи забрали життя понад 50 військовополонених", – зауважили в International Photography Awards.

10 вересня полонений боєць "Азову" Дмитро Козацький здобув золото та срібло на фотовиставці в Парижі за серію фото з Азовсталі The Light will win.

Як повідомляв ІМІ, у червні захисник Маріуполя і фотограф полку "Азов"Дмитро Козацький отримав спеціальну нагороду польської премії Grand Press Photo 2022.

Наразі Дмитро Козацький, як і всі захисники "Азовсталі", перебуває в полоні росіян.

Перш ніж вийти з території заводу, він виклав фото з "Азовсталі" та закликав надсилати його світлини на фотоконкурси та премії.

Liked the article?
Help us be even more cool!