ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному журналіст експериментував, гуляючи містом зі зброєю

18.04.2017, 15:33

У Рівному журналіст видання “ВСЕ” Олексій Кривошеєв провів експеримент, вирішивши перевірити, як діятимуть правоохоронці та пересічні мешканці, побачивши людину, що гуляє містом зі зброєю. Про результати свого експерименту журналіст написав на сайті Рівне Вечірнє.

Журналіст ходив містом з автоматом Калашникова на плечах. За той час, що він гуляв центральною площею міста, на телефон “102” подзвонило лише двоє людей.

“Автомат був не бойовий, а страйкбольний. По суті, іграшка, яка, втім, візуально нічим не відрізняється від справжнього “калаша”. Розрізнити зміг би хіба спеціаліст, і то взявши його до рук. Я гуляв майже 20 хвилин. Підходив по партійні газетки до наметів, купував чай… За цей час лише двоє молодих чоловіків, по черзі, підійшли до мене поцікавитись, чи є у мене дозвіл на зброю. Як потім виявилось, один з них був працівником Служби безпеки України”, - написав він.

Зрештою з'явився патруль поліції, і журналіста затримали, але ненадовго. З'ясувавши, що це не бойова зброя, а він є журналістом, його відпустили.

Щодо експерименту і його результатів спеціалісти дали Олексію Кривошеєву кілька порад. Заступник начальника патрульної поліції у місті Рівному Андрій Крутень радить не підходити, якщо побачили людину зі зброєю, оскільки можна спровокувати агресію і потрапити в неприємності.

Помічник начальника управління з координації антитерористичної діяльності СБУ в Рівненській області Олександр Пиж зауважує, що в першу чергу потрібно подбати про власну безпеку і обов'язково повідомити поліцію або СБУ. “Ви ж розумієте, що диверсант не буде отак просто відкрито гуляти зі зброєю вулицями міста. Тому якщо щось подібне бачите, то, скоріше за все, тут справа зовсім в іншому. Людина може бути в стані афекту чи алкогольного або наркотичного сп'яніння”, - зауважив Пиж.

Як пише видання, на сайті Рівненської облради зареєстровано проект звернення до Верховної Ради, уряду та президента з проханням прийняти закон про обіг вогнепальної зброї цивільного призначення. Проект підготував виконавчий апарат на вимогу керівництва ради.

У тексті звернення йдеться: “Виходячи з інтересів жителів Рівненської області, звертаємось з проханням вжити всіх заходів щодо якнайшвидшого прийняття закону України для врегулювання правовідносин, що виникають стосовно обігу вогнепальної зброї цивільного призначення”.

Автори звернення наполягають, що “прийняття відповідного закону відкриє цивілізований (законний) ринок торгівлі вогнепальною зброєю, дозволить перемогти чорний ринок зброї, а також, що найголовніше, дозволить громадянам захистити себе, своїх рідних і своє майно від злочинних посягань”.

Як повідомляв ІМІ, 5 квітня у Києві журналісти телеканалу 1+1 залишили на платформах трьох станцій метрополітену коробки у рамках проведення журналістського експерименту. КП “Київський метрополітен” звернувся з цього приводу в поліцію. Речниця КП “Київський метрополітен” Наталка Макогон повідомила, про те, що журналісти проводитимуть такий експеримент їх ніхто не попереджав.

Начальниця відділу комунікації Головного управління Національної поліції в м. Києві Оксана Блищик повідомила, що подібні “експерименти” в умовах терористичної загрози можуть посіяти паніку і привести до трагічних наслідків.

Відомості про подію були зареєстровані в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень Управління поліції в метрополітені.

Liked the article?
Help us be even more cool!