ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді поки немає кінцевого тексту законопроєкту про деолігархізацію – Разумков

28.05.2021, 12:13
Фото – РБК-Україна
Фото – РБК-Україна

У Верховній Раді відсутній остаточний варіант законопроєкту про деолігархізацію. Про це в ефірі Радіо НВ сказав голова парламенту Дмитро Разумков, повідомляється на сайті Верховної Ради.

“Цей законопроєкт готується в Офісі президента. До процесу також залучено Міністерство юстиції. Кінцевого варіанту законопроєкту в стінах парламенту немає”, – зазначив Разумков.

Він заявив, що олігархізація української держави є проблемою, з якою треба боротися. Водночас Разумков зазначив, що законодавчі ініціативи повинні передбачати створення єдиних правил для всіх.

“Не можна, щоб закони стосувалися окремої категорії людей. Закони пишуться для всіх громадян. І всі повинні їх дотримуватися”, – підсумував голова парламенту.

Як повідомляв ІМІ, 27 травня редакція ZN.UA ознайомилася з текстом проєкту закону “Про олігархів” (підготувала робоча група в Мін'юсті) та проаналізувала його основні положення.

Видання заявило, що законопроєкт “Про олігархів” ризикує стати законом про медіарейдерство.

В Офісі президента сказали, що опублікований редакцією ZN.UA зміст законопроєкту про олігархів не відповідає тексту, який підготували в ОП. 

“Законодавча робота – це процес, у якого є свої етапи. Початок цього процесу – реєстрація відповідного законопроєкту в парламенті або хоча б його офіційна презентація. Це точно не відбувається у формі публікації чиїхось фантазій про можливий законопроєкт або у формі "зливу" в якийсь із засобів масової інформації якихось ніким не підтверджених і взагалі незрозумілих варіантів. Те, що опубліковано сьогодні в ЗМІ, не є текстом підготовленого законопроєкту”, – заявив у коментарі “Українській правді” радник голови ОП Михайло Подоляк.

Зі свого боку ZN.UA відповіло Подоляку так: “Михайлу Подоляку брехати як дихати. Якщо ОП хоче таким чином змусити ZN.UA видати джерело – не вийде. А якщо, знявши реакцію на своє хитро-вбогу нормотворчість, команда Зеленського відкоригує законопроєкт, то ми тільки за. Не дякуйте”.

Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк вважає, що законопроєкт “Про олігархів”, який оприлюднило видання ZN.UA, закладає підвалини великого переділу медіаринку і його заходу в тінь.

Liked the article?
Help us be even more cool!