ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Польщі заявили, що РФ та Білорусь активізували проти неї агресивну інформаційну діяльність

Фото – East News, Mateusz Jagielski
Фото – East News, Mateusz Jagielski

Пропагандистські апарати Росії та Білорусі активізували агресивну інформаційну діяльність, спрямовану проти Польщі.

Про це заявив урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин, повідомляє Польське радіо

За його словами, російські пропагандистські осередки продовжують широко коментувати післявиборчу ситуацію в Польщі. Зокрема, на перший план виходить наратив про те, що польська держава й надалі буде пронизана русофобією. Водночас повідомлення Росії вказує на те, що воно є шкідливим для Польщі та суспільства, зазначив Жарин.

Водночас білоруський пропагандистський апарат активізував агресивну інформаційну діяльність, спрямовану проти Польщі. Вони доповнюють операцію з дестабілізації кордону Республіки Польща за допомогою штучно стимульованого міграційного тиску.

Станіслав Жарин зазначив, що як активізацію операції зі звинуваченнями Польщі в злочинах проти нелегальних мігрантів, так і різке посилення наративу про “польську русофобію” можна розглядати як форму тиску на майбутній уряд.

Акцент буде також на зміні підходу Варшави до загроз зі Сходу. Апарати впливу обох режимів відзначають “слушність” вимог щодо скорочення чисельності особового складу польської армії.

Як повідомляв ІМІ, раніше уповноважений польського уряду з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин спростував заяви державних органів Республіки Білорусь про українських біженців, які намагаються потрапити з Польщі до Білорусі. Також він попередив про дезінформаційні кампанії, які дискредитують біженців з України.

У грудні 2022 року він повідомляв, що в Польщі активізувалась інформаційна кампанія, яка має на меті спровокувати небажання поляків допомагати Україні. У такий спосіб Росія хоче припинити допомогу з боку Заходу Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!