ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польща спростувала фейк Білорусі про масову міграцію українців з ЄС

28.11.2022, 10:18
Фото - medium.com
Фото - medium.com

Уповноважений польського уряду з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин спростував заяви державних органів Республіки Білорусь про українських біженців, які намагаються потрапити з Польщі до Білорусі. Про це він написав він у твіттері, повідомляє Радіо Свобода.

“Білоруська пропаганда продовжує фальсифікувати реальність, зокрема щодо ролі Білорусі у війні Росії проти України. На сайті білоруського прикордонного комітету опубліковано пресреліз про нібито масову міграцію українців до Білорусі. Згідно з інформацією про міграційний рух, до Білорусі мали відправитись понад 60 тисяч українців, у тому числі майже 40 тисяч через Польщу”, – написав він у твіттері.

Станіслав Жарин вважає, що білоруська пропаганда вкотре натякає на те, що українці, які тікають від російської агресії, шукають притулку в Білорусі, сприймаючи цю країну безпечнішою, ніж країни ЄС.

“У Мінську прямо вказують, що українські біженці прибули до Білорусі через країни ЄС”, – додав він.

Білоруські прикордонники заявили, що з 24 лютого по 18 листопада до Білорусі з України прибуло 65 627 людей, з них 39 728 транзитом через Польщу.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну, за даними ООН, понад 14 мільйонів українців виїхали з країни. Близько семи мільйонів із них повернулися. Ще 7,7 мільйона людей залишаються в Європі. За розподілом біженців країнами ЄС на першому місці – Польща (1,4 мільйона) та Німеччина (понад мільйон).

Білорусь не є безпосереднім учасником повномасштабної війни в Україні, але надає матеріально-технічну підтримку російському вторгненню – 24 лютого частина російських військ увійшла в Україну через білоруський кордон.

У жовтні Олександр Лукашенко визнав участь Білорусі у війні Росії проти України, але наголосив, що білоруси “нікого не вбивають”.

Liked the article?
Help us be even more cool!