ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія активізувала в Польщі інформкампанію проти допомоги Україні – польський посадовець

05.12.2022, 10:33
Фото – vgolos.com.ua
Фото – vgolos.com.ua

Останнім часом у Польщі активізувалась інформаційна кампанія, яка має на меті спровокувати небажання поляків допомагати Україні. У такий спосіб Росія хоче припинити допомогу Заходу Україні.

Про це написав у твіттері уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин, повідомляє Громадське.

За його словами, пропагандистський меседж зосереджений на просуванні тези, нібито українці становлять загрозу для польського суспільства.

Так, у Польщі зафіксували спроби поширення брехні про українців та їхню присутність у країні, маніпулювання обставинами різних подій чи поширення інсинуацій. Мета цієї кампанії – змусити поляків відмовитися від підтримки України.

“Для Росії в нинішній ситуації є пріоритетним завдання, щоб Захід припинив допомогу Україні. Для цього Кремль використовує політичні, військові та пропагандистські заходи, бажаючи, щоб це призвело до ізоляції України”, – написав Жарин.

У статті для NewsWeek він розповів: хоча польське суспільство є досить стійким до російської пропаганди, з початку російського вторгнення в Україну виявлено багато ворожих і небезпечних наративів, націлених проти Польщі, польсько-українських відносин, НАТО та всієї західної спільноти. 

Зокрема, російська пропаганда намагається викликати страх перед ядерною катастрофою, енергетичними кризами чи дефіцитом продовольства; обмовляти країни, які підтримують Україну; поставити під сумнів військову, фінансову та гуманітарну підтримку України з боку Польщі.

Останнім часом посилення пропагандистських зусиль відчули після падіння ракети на польському прикордонні

“Одразу почалися російські наративи про те, що Україна становить загрозу для Польщі, що підтримка Києва Заходом є провалом і що українські ракети руйнують українські міста та спричиняють жертви”, – розповів Жарин.

Він наголосив: підтримка України, особливо шляхом постачання військової техніки, відповідає інтересам безпеки Заходу. 

“Тільки так можна зупинити подальшу російську агресію. Якщо ми зазнаємо невдачі зараз, міцного миру в Європі не буде, і хто знає, хто стане наступною жертвою Росії”, – підкреслив посадовець.

Liked the article?
Help us be even more cool!