ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польща попереджає про дезінформаційні кампанії проти біженців з України

03.02.2023, 17:34
Фото – East News, Mateusz Jagielski
Фото – East News, Mateusz Jagielski

Урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин попередив про дезінформаційні кампанії, які дискредитують біженців з України, повідомляє видання “Euractiv”.

“Ми оцінюємо, і це дані, що ми маємо справу з підготовкою серйознішої, масштабнішої кампанії міжнародного масштабу. Це може стосуватися кількох західних країн, і ми точно бачимо, що її перші етапи вже відбуваються в Польщі, тому я і попереджаю”, – сказав він.

Станіслав Жарин розповів про випадки отримання поляками сфабрикованих електронних листів, а також про розклеєні на вулицях міст оголошення та листівки. У них повідомлялося, що департамент міжнародних справ і міграції міністерства внутрішніх справ та управління в справах іноземців збирають інформацію про українських біженців, які проживають у Польщі.

“Зміст цих оголошень, які є явно сфабрикованими листами, полягає в тому, що польська держава збирає дані про українців, які постійно проживають у Польщі. З цього змісту випливає таке припущення, що Польща готує базу даних для майбутньої мобілізаційної акції, яка має проводитись у Польщі”, – пояснив політик.

За словами Жарина, подібні кампанії з дезінформації проводяться в Україні та Литві й можуть бути пов’язані з Російською Федерацією.

“Це однозначно пропозиція російської сторони, яка є частиною різноманітних кампаній, розрахованих на розпалювання взаємної ворожнечі між українцями та суспільствами в країнах, де вони зараз проживають”, – сказав Жарин.

Як повідомляв ІМІ, раніше уповноважений польського уряду з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин спростував заяви державних органів Республіки Білорусь про українських біженців, які намагаються потрапити з Польщі до Білорусі.

У грудні 2022 року він повідомляв, що в Польщі активізувалась інформаційна кампанія, яка має на меті спровокувати небажання поляків допомагати Україні. У такий спосіб Росія хоче припинити допомогу з боку Заходу Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!