ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У полоні РФ майже 10 місяців перебуває адмін телеграм-каналу з Мелітополя Владислав Гершон

Росіяни зняли Владислава Гершона у своєму пропагандистському сюжеті, фото – РІА Південь
Росіяни зняли Владислава Гершона у своєму пропагандистському сюжеті, фото – РІА Південь

У російському полоні з 20 серпня 2023 року перебуває ще один адміністратор чату українського телеграм-каналу “Мелітополь – це Україна” – Владислав Гершон. Його ім'я оприлюднила служба “Викрадені мелітопольці” 3 травня 2024 року, повідомляє видання РІА Південь.

Окупанти затримали Владислава Гершона 20 серпня 2023 року разом в окупованому Мелітополі. В той день росіяни затримали низку адмінів телеграм-каналу “РІА Мелітополь” та привласнили собі “Мелітополь - це Україна”. 

Відео затримання адмінів окупанти оприлюднили лише 29 жовтня 2023 року в пропагандистських медіа і телеграм-каналах. На одному з пропагандистських відео рідні впізнали Владислава. 

Росіяни зняли Владислава Гершона у своєму пропагандистському сюжеті, фото – РІА Південь

Як пише РІА Південь, у сюжеті на росТБ Гершона виводять із камери, обшукують, заковують у кайданки та ведуть на розмову з російським пропагандистом, який повідомляє, що обмінювати його ніхто не буде і що він отримає 20 років.

Нагадаємо, усіх затриманих 20 серпня 2023 року адмінів звинувачують за кількома статтями російського кримінального кодексу: про публічні заклики до терактів, держзраду, шпигунство. Їм загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, в ніч на 21 серпня 2023 року російські окупанти зламали телеграм-канал українського видання “РІА Мелітополь”, який працював і після тимчасової окупації Мелітополя (Запорізька область). За інформацією міського голови Мелітополя Івана Федорова, одночасно з РІА-Мелітополь окупанти зламали ще кілька проукраїнських телеграм-каналів, які з першого дня війни “невтомно доносили жахливу правду про життя на ТОТ та постійно отримували погрози від окупантів”.

Окупанти утримують у невідомому місці вже майже десять місяців журналістку РІА Мелітополь (РІА Південь) Анастасію Глуховську, яку окупанти також затримали разом з адміністраторами телеграм-каналів у серпні 2023 року, 

Владислав Гершон, фото – РІА Мелітополь

На початку травня 2023 року в тимчасово окупованому Мелітополі (Запорізька область) окупанти викрали місцеву журналістку Ірину Левченко разом з її чоловіком Олександром, які вже декілька років перебували на пенсії. Окупанти затримали пару на вулиці, спочатку тримали разом, а потім розділили. Де вони зараз, залишається невідомим.

Liked the article?
Help us be even more cool!