ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти тримають у полоні адмінів двох українських тг-каналів і звинувачують у тероризмі

Фото – ria-m.tv
Фото – ria-m.tv

Росіяни два місяці тримають у полоні адміністраторів телеграм-каналів запорізького регіонального видання “РІА-Мелітополь” і “Мелітополь – це Україна” та звинувачують їх у тероризмі.

Відео їхнього затримання в пропагандистських медіа і телеграм-каналах окупанти оприлюднили тільки 29 жовтня, хоча в полон їх узяли ще 20 серпня. 

За інформацією українського телеграм-каналу “РІА Мелітополь Південь”, про затриманих не було нічого відомо понад два місяці. Проте 29 жовтня окупанти зробили про полонених адмінів розгорнутий сюжет і оприлюднили на центральних російських пропагандистських медіа та в телеграм-каналах окупантів. 

“Ефесбешники в балаклавах з автоматами стрибають через паркани, вибивають двері, хапають людей і виводять у кайданках з дому. Далі пропаганда знімає каяття і зізнання, які добуті відомим усім способом. Серед полонених навіть 19-річна дівчина і хлопець, хворий на шизофренію”, – повідомляє український телеграм-канал.

Зараз, повідомляє РІА Мелітополь Південь, окупанти оприлюднили імена таких затриманих: Олександр Малишев, Георгій Левченко, Максим Рупчов, Яна Суворова, Марк Каліуш, Костянтин Зиновкін. Усіх їх звинувачують за кількома статтями російського кримінального кодексу: про публічні заклики до терактів, держзраду, шпигунство. Їм загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі.

Фото ria-m.tv

Розлогий репортаж про затримання зробило і пропагандистське “Вєсті.ру”. Окупанти розповідають про затримання “трьох великих агентурних груп, контрольованих українськими спецслужбами”.

Фото – ria-m.tv

“Під час операції затримано адміністраторів фальшивого інформаційного ресурсу “РІА-Мелітополь” та ворожого телеграм-чату “Мелітополь – це Україна”, які схиляли місцевих жителів до шпигунства”, – розповіли пропагандисти, не повідомляючи аудиторії, що адміністраторів телеграм-каналів затримали ще наприкінці серпня. Про це, своєю чергою, повідомляє РІА Мелітополь Південь, сайт якого, РІА-Мелітополь, окупанти зламали ще 20 серпня і тепер там розміщують свою пропаганду. 

Потенційні строки ув'язнення адміністраторам телеграм-каналів пропагандисти смакують у своєму репортажі на “Вєсті.ру”, використовуючи навіть дітей: “Дитині Левченка (одного із затриманих адміністраторів Георгія Левчанка. – Авт.) – 11 років. Якщо все складеться вдало, наступного разу чоловік побачиться з нею, коли їй буде 23 роки”.

Також пропагандисти всіляко підкреслюють, що всі затримані “прозріли, щойно клацнули браслети на руках”. Вони оприлюднили відео “зізнання” 19-річної Яни Суворової, хлопця, який хворий на шизофренію, Марка Калуша. Також у сюжеті присутній 32-річний Костянтин Зиновкін, якого також вважають терористом і затримали ще на початку травня 2023 року.

Фото ria-m.tv

Як повідомляв ІМІ, в ніч на 21 серпня 2023 року російські окупанти зламали телеграм-канал українського видання “РІА Мелітополь”, який працював і після тимчасової окупації Мелітополя (Запорізька область). За інформацією міського голови Мелітополя Івана Федорова, одночасно з РІА-Мелітополь окупанти зламали ще кілька проукраїнських телеграм-каналів, які з першого дня війни “невтомно доносили жахливу правду про життя на ТОТ та постійно отримували погрози від окупантів”.

На початку травня в тимчасово окупованому Мелітополі (Запорізька область) окупанти викрали місцеву журналістку Ірину Левченко разом з її чоловіком Олександром, які вже декілька років перебували на пенсії. Окупанти затримали пару на вулиці, спочатку тримали разом, а потім розділили. Де вони зараз, залишається невідомим.

Liked the article?
Help us be even more cool!