ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти зламали телеграм-канал "РІА Мелитополь" та поширюють там свою пропаганду

21.08.2023, 14:42
Фото - lebakcyber.net
Фото - lebakcyber.net

Російські окупанти в ніч на 21 серпня зламали телеграм-канал українського видання "РІА Мелітополь", який працював і після тимчасової окупації Мелітополя (Запорізька область).

Відповідну заяву медіа опублікувало у себе на сайті. Редакція зазначила, що "рашисти виставили свої ганебні новини в тг-каналі, змінили назву каналу на російську та фото".

"Зараз ми потребуємо підтримки. Звертаємося до всіх ЗМІ, телеграм-каналів із проханням підтримати нас інформаційно. Розповсюдити посилання на новий тг-канал "РІА Мелітополь" ("РІА Південь") https://t.me/riamelitopolua", – зазначила редакція.

Як повідомили джерела ІМІ, адміністратори каналу "РІА Мелітополь" ("РІА Південь") наразі не мають доступу до облікового запису. На момент зламу, додали джерела ІМІ, телеграм-канал налічував 79 тисяч підписників.

Наразі редакція створила новий телеграм-канал і сподівається на те, що всі підписники перейдуть на нього і не піддадуться пропаганді окупантів. Новий телеграм-канал станом на 14-ту годину вже має понад 14 тисяч підписників.

За інформацією міського голови Мелітополя Івана Федорова, одночасно з "РІА Мелітополь" окупанти зламали ще кілька проукраїнських телеграм-каналів, які з першого дня війни "невтомно доносили жахливу правду про життя на ТОТ та постійно отримували погрози від окупантів".

"Рашисти хочуть обмежити доступ до об'єктивної інформації та змусити мешканців окупованих територій споживати виключно їхню пропаганду. […] Все, що ви зараз бачите у групах, – дії ворога. Власники каналів не мають доступу до адміністрування. Прошу вас подбати про особисту безпеку! Вийдіть зі зламаних чатів та відпишіться від зламаних новинних груп", – написав у телеграмі Федоров та порадив читати новини окупованого півдня України на сайті "РІА Мелітополь" ("РІА Південь") та в їхньому новому телеграм-каналі.

Наталя Виговська, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!