ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти викрали у Мелітополі журналістку Ірину Левченко та її чоловіка

30.05.2023, 14:50
Фото - ria-m.tv
Фото - ria-m.tv

В тимчасово окупованому Мелітополі (Запорізька область) викрали місцеву журналістку Ірину Левченко разом з її чоловіком Олександром. Цю інформацію ІМІ підтвердили власні джерела у місті.

За словами джерел, окупанти затримали пару на вулиці, спочатку тримали разом, а потім розділили. Де вони зараз - невідомо. Ірина та її чоловік вже декілька років перебували на пенсії.

Водночас як розповіла Центру журналістських розслідувань сестра Ірини Олена Руденко, зв’язок з парою зник після 6 травня. 

За словами сестри, знайомі почали пошук після того, як Левченки перестали виходити на зв’язок. З’ясувати, що трапилось з родиною, надскладно ще й тому, що окупанти вимагають щоб в “комєндатуру” за інформацією про викрадених приходили тільки близькі родичі. А у Ірини і Олександра в окупації їх немає.

Востаннє з Левченками був зв’язок 5 травня. На вихідні Ірина і Олександр могли поїхати і на дачу, в передмістя Мелітополя, де немає зв’язку, і на цвинтар, що за містом, доглядати за могилами рідних, і просто покататися. Тож тривогу близькі забили аж за три дні.

“Поїхали на дачу – там нікого немає. Квартири зачинені, велосипеди на місці. Що трапилося з Іриною і Сашею, достеменно невідомо!”, – розповіла Олена.

Друзі намагалися дізнатися щось про долю родини Левченко в окупаційних “правоохоронних органах”, проте там повідомили, що інформацію нададуть тільки родичам. Але всі родичі з окупації виїхали.

Тож наразі близькі володіють досить приблизною інформацією про долю викрадених. В перший день нібито Левченків тримали в приміщенні на вулиці Чернишевського, де зараз знаходиться одна з окупаційних правоохоронних структур.

Але потім Ірину забрали невідомо куди, а Олександр лишився. Нібито його звинувачують в “тероризмі”.

Спочатку рідні не заявляли про зникнення Левченків публічно, сподіваючись, що їх відпустять, але зараз просять максимального розголосу, адже всі звинувачення вважають абсурдними.

“Звісно, що це нісенітниці, який тероризм може вчиняти родина пенсіонерів”, – переконані друзі родини і не втрачають надію, що найближчим часом Ірина і Олександр опиняться вдома.

Ірина Левченко в журналістиці з 1981 року. Працювала в заводських багатотиражках, мелітопольській районній газеті “Новий день”, була власкором обласних і всеукраїнських друкованих видань. 

Останніми роками через сімейні обставини не вела професійну діяльність, зараз на пенсії за віком.

Олександр Левченко працював на мелітопольському заводі тракторних гідроагрегатів, моторному заводі. А після виходу на пенсію більшу частину часу присвячував дачній ділянці.

Як повідомляв ІМІ, 13 березня 2022 року в окупованому Мелітополі Запорізької області припинила друк міськрайонна газета “Новий день”. Як стало відомо пізніше ІМІ, окупанти згодом привласнили собі приміщення редакції.

Інформація про зникнення Ірини Левченка та її чоловіка також розміщена в телеграм-каналі “Зниклі мелітопольці”.

Liked the article?
Help us be even more cool!