ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В омбудсмена розповіли, на кого найчастіше скаржилися з Волині через відмову в доступі до інформації

14.08.2024, 10:23
Мая Голуб

З початку року уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець отримав 43 звернення з Волинської області щодо порушення права на доступ до публічної інформації. 

Про це повідомила представниця уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Юлія Спас у відповідь на запит представниці ІМІ.

Такі дані отримали завдяки системі електронного документообігу Megapolis.DocNet.

Найбільша кількість скарг щодо відмови в доступі до публічної інформації: Міністерство оборони України – 4 та органи місцевого самоврядування: Сошичненська сільська рада – 6; Нововолинська міська рада – 2.

Як раніше писав ІМІ, у червні 2024 року журналістка Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Валентина Куць отримала відповідь на запит від Сошичненської сільської ради після скарги до уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Її цікавило, скільки коштів сільради спрямували на потреби Збройних сил України у 2022 та 2023 роках. Журналістка надіслала запит на отримання інформації ще в лютому 2024 року, а відповідь вдалось отримати після того, як у ситуацію втрутився представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини. 

Liked the article?
Help us be even more cool!