ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Сили правди" отримала відповідь на запит до сільради після втручання уповноваженого з прав людини

26.06.2024, 14:34
Мая Голуб

Журналістка Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Валентина Куць отримала відповідь на запит від Сошичненської сільської ради після скарги до уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Її цікавило, скільки коштів сільради спрямували на потреби Збройних сил України у 2022 та 2023 роках, йдеться на сайті Центру журналістських розслідувань “Сила правди”.

Журналістка надіслала запит на отримання інформації ще в лютому 2024 року, а відповідь вдалось отримати в червні, після того як у ситуацію втрутився представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини. 

Валентина Куць. Фото – Facebook-сторінка Валентини Куць

Як повідомляє “Сила правди”, журналістка запитувала інформацію про виділені кошти для ЗСУ та підрозділів територіальної оборони, а також спрямовані гроші для підрозділів Національної поліції, Державної служби надзвичайних ситуацій та інших правоохоронних органів, як СБУ чи прокуратура.

Натомість Сошичненська громада відмовила в наданні такої інформації через війну. У листі зазначили, що зможуть надати інформацію лише після закінчення воєнного стану. Тому журналістка “Сили правди” Валентина Куць звернулася до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Після цього Сошичненська сільрада надала інформацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!