ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві поліція відкрила справу щодо водія маршрутки, який облаяв пасажирку за українську мову

Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Миколаєві водій маршрутки нецензурно висловлювався на адресу пасажирки, яка попросила державною мовою зробити зупинку. Про це повідомляє Нацполіція Миколаївської області.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 КК України “Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”. 

Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років або без такого.

Нині поліцейські встановлюють усіх учасників події та перевіряють інформацію.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2023 року в Житомирі повідомили про підозру чоловіку, який завдав тілесних ушкоджень покупчині за прохання обслуговувати українською мовою.

У липні 2023 року у місті Біла Церква (Київська область) сталася бійка через слухання російської музики. Сварка виникла через те, що водій автомобіля “Mercedes” гучно слухав музику російських виконавців.

У Погребах (Київська область) у липні поліція склала адміністративний протокол на кафе, де стався конфлікт через виконання пісні російського співака Григорія Лепса, який підтримує режим президента РФ Володимира Путіна.

У місті Боярка Київської області поліцейські склали адмінпротокол на пару молодих людей, яка під час прогулянки ввімкнула російську музику. Чоловіку ще вручили повістку до районного територіального центру комплектування.

Liked the article?
Help us be even more cool!