ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську затримали телеведучих, яких звільнили з держТБ після критики силовиків

03.09.2020, 11:24
Фото – TUT.BY
Фото – TUT.BY

У Мінську затримали колишніх ведучих державних телеканалів Дениса Дудинського і Дмитра Кохна, повідомляє TUT.BY.

Як пише видання, про причини затримання, а також те, які силові відомства до цього причетні, поки невідомо.

Ведучі були звільнені через критику дій силовиків під час затримань 23 червня біля магазину Symbal.by.

Дмитро Кохно був ведучим передачі “Удача на додачу” на телеканалі ОНТ. Він залишився без ефірів після емоційного поста в соцмережах щодо затримань біля магазину Symbal.by. Пізніше він звернувся з відкритим листом до колег, які ще працюють на білоруському телебаченні. Тих, хто “не може нормально спати ночами”, шоумен закликав “зробити крок без скандалів і гучних заяв”, тобто звільнитися. 

Дениса Дудинського після поста про затримання біля магазину Symbal.by відсторнили від ведення “Слов'янського базару” разом з дружиною Катериною Раєцькою. Пізніше його звільнили з Білоруського телебачення.

Як нагадує видання, 1 вересня Олександр Лукашенко прокоментував ситуацію звільнення журналістів з державних ЗМІ. Він заявив, що вони “хайпанули” на ситуації. На його думку, журналісти заздалегідь вирішили покинути свої телеканали й просто чекали моменту, щоб повернутися вже на нагріті місця.

Як повідомляв ІМІ, 1 вересня в Мінську (Білорусь) силовики затримали кількох журналістів, які висвітлювали акцію протесту студентів. 

Затримали, зокрема, журналістів TUT.BY Надію Калініну та Олексія Суднікова, фотокореспондента БелаПАН Андрія Шавлюгу та журналіста-фрілансера Василя Сямашка, співробітників видання “Комсомольская правда” в Білорусі”: фотографа Святослава Зоркого, оператора Микиту Недоверкова та кореспондентку Марію Елешевич.

2 вересня у Мінську (Білорусь) мав відбутися суд над затриманими 1 вересня журналістами, які висвітлювали акцію протесту студентів. Їх судитимуть за участь у несанкціонованій акції.

2 вересня у Мінську шестеро затриманих 1 вересня на акції протесту журналістів відправили в Центр ізоляції правопорушників на Окрестіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!