ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську судитимуть затриманих під час висвітлення протестів журналістів

02.09.2020, 12:06
Фото – Tut.by
Фото – Tut.by

У Мінську (Білорусь) 2 вересня відбудеться суд над затриманими 1 вересня журналістами, які висвітлювали акцію протесту студентів. Їх судитимуть за участь у несанкціонованій акції, повідомляє Tut.by.

Як пише видання, журналісти провели всю ніч у районному управлінні внутрішніх справ Жовтневого району (РУВС). 

Зараз біля будівлі РУВС Жовтневого району збираються люди, зокрема і журналісти, які прийшли підтримати колег. Деякі журналісти на знак солідарності із затриманими колегами провели під відділком усю ніч. 

Журналістів, як повідомили в міліції, судитимуть за статтею 23.34 “Порушення порядку організації або проведення масових заходів”. За нею передбачене покарання у вигляді штрафу або адміністративного арешту.

Видання нагадує, що репортерів затримали 1 вересня в районі стадіону “Динамо” і доставили в РУВС Жовтневого району “для перевірки документів”. Репортери мають сині жилети з написом “ПРЕСА” на спині. Крім того, у них є беджі з фото і назвою видання, яке вони представляють. Під час затримання журналісти виконували професійні обов'язки й висвітлювали події в Мінську.

Як повідомляв ІМІ, 1 вересня в Мінську (Білорусь) силовики затримали кількох журналістів, які висвітлювали акцію протесту студентів. 

Затримали, зокрема, журналістів Tut.by Надію Калініну та Олексія Суднікова, фотокореспондента БелаПАН Андрія Шавлюгу та журналіста-фрілансера Василя Сямашка, співробітників видання “Комсомольская правда” в Білорусі”: фотографа Святослава Зоркого, оператора Микиту Недоверкова та кореспондентку Марію Елешевич.

Liked the article?
Help us be even more cool!