ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську прийшли з обшуком до головреда газети "Наша ніва"

23.09.2020, 11:22
Фото – nashaniva.by
Фото – nashaniva.by

У Мінську (Білорусь) в помешканні головного редактора опозиційної газети “Наша ніва” Єгора Мартиновича проходить обшук. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на “Нашу ніву” і Tut.by, де працює журналісткою дружина Мартиновича Адар’я Гуштин.

Зв'язок з Єгором Мартиновичем зник, коли він пішов зранку вигулювати собаку. На телефон рідних прийшов сигнал SOS.

Після цього Адар’я Гуштин повідомила, що в їхній квартирі обшук. Його проводить УСБ МВС. Біля будинку Єгора Мартиновича почали збиратися журналісти.

За даними Гуштин, обшук пов’язаний зі статтею “Нашої ніви” про діджея Влада Соколовського, який ввімкнув під час протестів пісню Віктора Цоя “Перемен”, після чого його арештували на 10 діб. Коли Влад Соколовський виїхав до Литви, він розповів “Нашій ніві”, що в камеру СІЗО на Окрестина до нього приходив заступник міністра внутрішніх справ Білорусі Олександр Барсуков.

Як повідомляв ІМІ, білоруське видання “Наша ніва” заявило, що на редакцію очікує штраф через поранення журналістки Наталії Лубневської під час протестів.

Кореспондентці “Нашої ніви” Наталії Лубневській, яка висвітлювала протести в Мінську, вистрілив гумовою кулею в коліно спецпризначенець.

Liked the article?
Help us be even more cool!