ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруське видання "Наша ніва" очікує штраф через поранення журналістки під час протестів

22.09.2020, 11:00
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Білоруське видання “Наша ніва” повідомляє, що на редакцію очікує штраф через поранення журналістки Наталії Лубневської під час протестів. Про це повідомляється сайті видання.

Журналістку було поранено 10 серпня. Невідомий спецпризначенець вистрілив їй у ногу з близької відстані. Кримінальну справу досі не порушено, а Слідчий комітет заявляє, що “проводить перевірку”.

Наталія провела 38 днів у лікарні швидкої медичної допомоги й тепер перебуває на лікарняному вдома. Після того як її виписали з лікарні, вона отримала перший лікарняний лист і передала його в бухгалтерію.

“Така ситуація – з пораненням журналіста – для НН перша і, сподіваємося, остання. Готових алгоритмів дій у таких виняткових ситуаціях у нас немає. Оскільки випадок Наталії можна трактувати як “травму на виробництві”, бухгалтерія зв'язалася з Білдержстрахом, щоб з'ясувати, які документи слід надати”, – зазначає редакція.

Проте страхувальники попередили, що в будь-якому разі “Нашу ніву” очікує штраф від державних органів: мовляв, редакція вчасно не повідомила про подію, не було проведене власне розслідування.

Наразі редакція намагається довести, що перевірка Слідчого комітету продовжується.

Як повідомляв ІМІ, 10 серпня кореспондентка “Нашої ніви” Наталія Лубневська, яка висвітлювала протести в Мінську, була поранена гумовою кулею в коліно.

Liked the article?
Help us be even more cool!