ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінреінтеграції пояснили, чому Верещук надає коментарі підсанкційному виданню "Страна.ua"

04.10.2022, 16:37
Фото – Facebook-сторінка Ірини Верещук
Фото – Facebook-сторінка Ірини Верещук

Законодавство України не передбачає такої санкції, як заборона засобу масової інформації, а припинення випуску видання, відповідно до Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", здійснюється за рішенням засновників або суду.

Таку відповідь у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій надали "Детектору медіа" на запит про те, чому його очільниця, Ірина Верещук, дає коментарі підсанкційному проросійському виданню "Страна.ua". (наприклад, тут і тут).

Також у Мінреінтеграції нагадали про ст. 34 Конституції України, яка гарантує кожному право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань тощо.

"В умовах інформаційної війни кожен посадовець, зокрема і віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, використовує всі законні інформаційні канали та методи для захисту та просування державних інтересів в інформаційній сфері.

Віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надає коментарі різним журналістам, і, можливо, в тому числі тим, які потім опублікували коментар на сайтах, вказаних у вашому запиті.

Надання коментарів представникам ЗМІ і загалом громадянам законом не заборонено. При цьому особа, яка дає коментар, може не знати, чи буде опублікований такий коментар, в якій частині, на якому сайті, в який час тощо", – йдеться у відповіді міністерства.

Президент Володимир Зеленський 16 лютого розширив санкції, зокрема, проти головного редактора видання "Страна" Ігоря Гужви. І вони поширилися на його сайти. Отже, під санкції потрапили сайти strana.ua, strana.news, strana.one, strana.digital, strana.today та "інші вебресурси, які забезпечують доступ до порталу "Cтрана.ua", а також сторінки видання у фейсбуці, вконтакті, однокласниках.

У березні видання "Страна.ua" звинуватили в коригуванні вогню росіян, оскільки у своєму телеграмі воно публікує точні адреси влучання російських снарядів.

"Заклики не вказувати конкретні адреси потраплянь снарядів та ракет ворога не допомагають. Починаючи від нардепів, що поспішають назвати адресу ураженого будинку, і закінчуючи каналами, що заради "ексклюзивчику" маму рідну продадуть... Один з українських телеграм-каналів навіть вказав ворогу військовий об'єкт на мапі біля враженого будинку. Спробуйте ще, росіянці, ви на 1 км помилились! Ось герої, що працюють корегувальниками вогню: https://t.me/stranaua. Пост із мапою редагували, лишили "лише" адресу того, куди треба поцілити", – повідомила Верховна Рада у фейсбуці.

Liked the article?
Help us be even more cool!