ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мін'юсті назвали причину відтермінування формування реєстру олігархів

03.03.2023, 12:53
Фото – пресслужба Міністерства юстиції
Фото – пресслужба Міністерства юстиції

Україна перенесла термін формування реєстру олігархів до отримання висновків Венеційської комісії, адже, якщо його впровадження суперечитиме баченню Єврокомісії, це може заблокувати подальші перемовини щодо вступу України до ЄС.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на міністра юстиції Дениса Малюську.

За його словами, імплементація закону про олігархів – це умова, яку Україні поставили європейські колеги для початку перемовин щодо вступу країни до ЄС.

"Іншими словами, якщо ми належним чином імплементуємо реєстр олігархів і взагалі закон про олігархів, це стане передумовою для того, щоб з нами розпочали перемовини й з тим, щоб ми досить швидко та оперативно стали членами Євросоюзу", – сказав Малюська в ефірі телемарафону.

Він пояснив: якщо Україна імплементує закон і взагалі механізм обмежень олігархів не так, як це бачать європейські партнери та Венеційська комісія, це заблокує подальші перемовини й вступ до ЄС відповідно до висновку Єврокомісії.

Міністр підкреслив, що імплементація закону без висновку Венеційської комісії створила б чимало ризиків. За його словами, органи влади готові імплементувати закон хоч зараз, оскільки всі реєстри, акти та методики готові. Єдиним бар'єром виступають висновки Єврокомісії.

Малюська впевнений, що навесні чи влітку Україна забезпечить імплементацію вимог Венеційської комісії та виконання всіх інших умов для початку перемовин про вступ до ЄС.

Як повідомляв ІМІ, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо зміни дати набуття чинності реєстру олігархів.

29 червня 2022 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про створення реєстру олігархів.

20 липня 2022 року секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що нині під ознаки олігарха підпадають 86 осіб.

Міністерство юстиції перевірятиме ділову репутацію покупців засобів масової інформації. Такі повноваження міністерство отримало згідно з рішенням уряду, який вніс зміни до положення Міністерства юстиції.

Liked the article?
Help us be even more cool!