ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові відкриють медіахаб для незалежних білоруських журналістів

08.09.2021, 11:45
Фото – tut.by
Фото – tut.by

У Львові відкриють медіахаб для незалежних білоруських журналістів. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, про це він домовився під час зустрічі з лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською на Економічному форумі в Карпачі (Польща).

“Львів – місто вільних людей. Я щасливий, що сьогодні ми маємо можливість протягнути руку допомоги нашим білоруським друзям, які сьогодні як ніколи потребують підтримки й захисту. Домовились із пані Світланою про відкриття у Львові медіахабу для незалежних білоруських журналістів”, – написав Садовий.

Як повідомляв ІМІ, 6 серпня “Репортери без кордонів” разом із Всесвітньою організацією проти катувань (OMCT) оприлюднили звіт, згідно з яким у Білорусі за останні 12 місяців силовики затримали близько 500 працівників ЗМІ, 29 з них і нині перебувають у в’язниці. Так режим самопроголошеного президента Лукашенка придушує незалежне інформування громадськості після президентських виборів у серпні 2020 року.

27 серпня Верховний суд Білорусі задовольнив позов міністерства юстиції про ліквідацію Білоруської асоціації журналістів. 

30 серпня Європейський Союз засудив репресії білоруської влади проти громадянського суспільства, зокрема щодо незалежних ЗМІ та журналістів. 

14 липня по всій Білорусі відбулися масові обшуки та затримання активістів, правозахисників та журналістів. Зокрема, обшуки відбулися в офісах щонайменше 13 громадських організацій, серед яких правозахисний центр “Вясна”, Білоруська асоціація журналістів, благодійний проєкт “Імена”, рух “За свободу”, Центр правової трансформації Lawtrand, Білоруський Гельсінський комітет, Асоціація білорусів світу “Батьківщина”, “Гендерні перспективи”, Офіс європейської експертизи й комунікацій, Союз білоруських письменників, Білоруський народний фронт, Центр економічних досліджень BEROC.

Liked the article?
Help us be even more cool!