ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали "липового" журналіста, який з травматичної зброї поранив перехожу

28.12.2022, 14:15
Фото – kyiv.gp.gov.ua
Фото – kyiv.gp.gov.ua

У Києві правоохоронці повідомили про підозру мешканцю столиці, який завдав тілесних ушкоджень випадковій перехожій. У чоловіка виявили редакційне посвідчення місцевого інтернет-видання, але він жодного стосунку до редакції не має, а саме посвідчення має ознаки підроблення.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

За даними слідства, інцидент стався в Подільському районі біля ялинкового базару. Підозрюваний під час сутички з незнайомим йому чоловіком зробив із травматичного пістолета декілька пострілів у його бік, однак влучив у випадкову перехожу, спричинивши їй тілесні ушкодження.

Підозрюваного затримали на місці події. Під час огляду правоохоронці вилучили в нього пістолет та дозвіл на користування ним. 

Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який прокуратура оскаржує. 

Про підозру йому повідомлено за фактом вчинення хуліганських дій із застосуванням пристрою, спеціально пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Фото – Київська міська прокуратура

Як повідомляв ІМІ, улітку 2021 року юрист Інституту масової інформації Роман Головенко заявив, що з проблемою торгівлі фейковими посвідченнями журналіста можна боротися за допомогою статті 366 Кримінального кодексу України “Службове підроблення”.

Liked the article?
Help us be even more cool!