ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві відбудеться день пам'яті Геннадія Афанасьєва. Читатимуть його книгу “Піднятися після падіння”

23.01.2023, 15:56
Фото – фейсбук Ольга Афанасьєва
Фото – фейсбук Ольга Афанасьєва

У Києві 27 січня відбудеться читання книжки кримчанина, громадського активіста, колишнього політв’язня Кремля, військовослужбовця Геннадія Афанасьєва “Піднятися після падіння”. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

В основі книги – спогади про перебування в російській в’язниці, опубліковані у 2016–2018 роках інтернет-виданням “Крим.Реалії”. 

“У книжці йдеться про те, що “піднятися після падіння можна, лише розірвавши ланцюги, що скували душу”. Афанасьєв розповів сувору правду про країну-ГУЛАГ, російський полон і про те, як, опинившись сам на сам із ворогом, знаходив у собі сили продовжувати боротьбу”, – йдеться в повідомленні. 

На заході будуть друзі родини Афанасьєвих, представники громадської ініціативи “Крим SOS”, заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко, генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло та Герой України Володимир Жемчугов. 

У межах заходу будуть розповсюджені примірники книжки Геннадія Афанасьєва “Піднятися після падіння”.

Захід розпочнеться о 16:00 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану (майдан Незалежності, 2; 2-й поверх Будинку профспілок).

Для участі в заході потрібно зареєструватися – тут.

Нагадаємо, Геннадій Афанасьєв загинув у бою під Білогорівкою на Луганщині 18 грудня 2022 року. Йому було 32 роки. Він пішов до військкомату першого дня повномасштабного російського військового вторгнення в Україну.

Ім’я фотографа та юриста із Сімферополя Геннадія Афанасьєва стало широко відомим після того, як він став фігурантом справи “кримських терористів”. 2014 року він виступив проти російської анексії Криму, після чого був затриманий у Сімферополі співробітниками ФСБ за звинуваченням у підготовці терактів. Разом з ним тоді затримали й інших фігурантів цієї справи. Міжнародні правозахисні організації назвали цю справу політичною, а її фігурантів – політв’язнями.

Засудженого в РФ Геннадія Афанасьєва обміняли 14 червня 2016 року на одеських журналістів Олену Гліщинську та Віталія Діденка, яких затримали минулого року за підозрою в сепаратизмі.

Liked the article?
Help us be even more cool!