ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві судитимуть посадовицю, яка вела соцмережі Азарова

Посадовиця, яка вела соцмережі Азарова. Фото – Офіс ГПУ

У Києві судитимуть посадовицю районної державної адміністрації, яка координувала пропагандистську діяльність експрем’єр-міністра Миколи Азарова в його соцмережах.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Обвинувальний акт щодо посадовиці до суду скерувала Київська міська прокуратура. Вона обвинувачується в закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, фігурантка працювала начальницею організаційного відділу в одній зі столичних райдержадміністрацій. Водночас разом зі спільниками вона координувала пропагандистську діяльність Азарова в його телеграм-каналі, а також на сторінках у соцмережах. Також обвинувачена організовувала антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

Співпрацю з експосадовцем жінка почала ще 2015 року і не припинила її ані після повномасштабного вторгнення до України, ані після ракетних обстрілів Києва. Антиукраїнські заяви експрем'єр-міністра в його телеграм-каналі вона готувала навіть у день початку повномасштабного вторгнення, ілюструючи допис фотографіями руйнувань столиці, встановило слідство

Відповідно до висновку експертиз, такі публікації містять публічний заклик до насильницької зміни встановленого в Україні конституційного ладу. 

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2024 року Офіс генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Миколи Азарова. Восени 2023 року СБУ повідомила Азарову про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою); ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Також СБУ викрила в Києві помічницю Азарова – чинну держслужбовицю однієї з районних адміністрацій Києва, яка писала тексти для його публічних виступів на росТБ. Вона адмініструвала телеграм- та ютуб-канали колишнього прем’єра, а також його особисті сторінки в соцмережах.

Liked the article?
Help us be even more cool!