ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві школярам роздали підручники "Захист Вітчизни" із зображенням російських солдатів

У Києві в одній зі шкіл десятикласникам видали підручники “Захист Вітчизни”, де замість українських захисників зобразили російських окупантів. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

На зображенні в підручнику – двоє військових у ворожому екіпіруванні й з російською снайперською гвинтівкою в руках. Оригінал світлини скеровує на російські сайти, які розповідають переважно про вороже екіпірування “Ратнік” та автомат АК. 

Десятикласники однієї зі шкіл Києва отримали підручники “Захист Вітчизни” із зображенням російських солдатів. Фото – 5 канал

Військовослужбовець ЗСУ Олексій “Годзилла” Годзенко пояснив, що на фотографії все вказує на те, що це зброя ворога. Зокрема, бронежилет штурмовий 6Б43, каска 6Б47 – це елементи комплекту “Ратнік”. Також автомат АК 107-ї моделі, яких раніше в Україні не було. Крім того, Олексій зауважує, що в чоловіка позаду в руках російська гвинтівка “Орсіс” Т 5000, виготовлена в Москві.

Фото російських солдатів, яке є в підручниках “Захист Вітчизни”. Скриншот ІМІ з відео 5 каналу

Директор школи Василь Антонюк зауважив, що, якби підручник не можна було видавати, Міністерство освіти і науки повідомило б про відповідну заборону.

“Їх не мають роздавати вже в школах. Ну, вибачте, я не знаходжу в цій книжці такого посилання, що підручник уже не можна видавати. І, до речі, якщо було б це так, то, я думаю, Міністерство освіти направило б відповідні листи і вказало про заборону”, – наголосив він.

У Міносвіти і науки наполягають, що ляп зі світлиною – провина не Інституту модернізації змісту освіти, яке затверджує підручники, а видавництва, яке друкувало книжки. Адже комісія, яка дає згоду на допуск книжки до школяра, відповідає за якість лише тексту, а не ілюстрацій. 

У школі зазначають, що замінити підручники поки немає чим. У серпні МОН затвердило нову програму “Захисту України” для старшокласників. За нею школярів навчатимуть надавати першу домедичну допомогу, стріляти й керувати дронами.

Як повідомляв ІМІ, у шкільних підручниках з української мови за 7 клас надрукували мапу України без Криму. Автори та верстальники пояснили це технічною помилкою.

Видавництво “Літера ЛТД” зобов’язалося передрукувати за власний кошт підручники з української мови для 7 класу, де була мапа України без Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!